Vitajte na stránkach nášho apartmánového domu

Radi by sme Vám prostredníctvom našej stránky ponúkli nové luxusné a cenovo prijateľné apartmány (VIP APARTMENTS), nachádzajúce sa v centre mesta pod Michalskou bránou, jednou z mnohých pamiatok bratislavského centra. Zariadenie našich apartmánov je úplne nové zhotovené na mieru podľa priestorových možností jednotlivých apartmánov. Ako materiál boli použité renolitové fólie vysokého lesku.

VIP APARTMENTS ponúka na ubytovanie celkovo 18 luxusných apartmánov s možnosťou prenajatia parkovacieho miesta v podzemných garážach vzdialených len cca 100m a taktiež s možnosťou príjemných raňajok v reštaurácii nachádzajúcej sa priamo pod apartmánmi.

Poloha našich apartmánov je vynikajúca či už pre večerné prechádzky historickým centrom mesta ale aj pre ľahkú dostupnosť pamiatok, ktoré by ste pri návšteve mesta nemali nechať nepovšimnuté.

Vežu Michalská brána  postavili koncom 14. storočia. Meno dostala podľa osady a kostola svätého Michala, ktorá bola neďaleko na predmestí. Dnes osadu pripomína len ružový náhrobný kameň, použitý v murive veže, vo výške asi tretieho poschodia viditeľný z vnútornej strany. V minulosti mala padací most, padaciu mrežu a silné drevené vráta. Dodnes sa zachovalo horné brvno s otvormi na pánty vrát.

Meno dostala podľa kostola sv. Michala a podľa neho pomenovaného predmestia, z ktorého sa Michalskou bránou vchádzalo do mesta. V pôdoryse ulice od Michalskej brány nahor je dobre zachovaný zahnutý typ ulice v medzibrání. Z vonkajšej časti brány sa nachádza most, ktorý preklenuje bývalú priekopu pozdĺž hradobného múru. Na vnútornej strane brány je kamenný gotický znak, na južnej strane v kartuši nápis, podľa ktorého vežu opravila mestská rada a bratislavské obyvateľstvo roku 1758. V dnešnej dobe cez ňu vedie označenie historickej korunovačnej cesty.

Takže na záver dovoľte zaželať Vám príjemný pobyt.